Lazer Epilasyon

Diode Lazer Nedir?

Diode Lazer sistemi Amerikan sağlık kuruluşu FDA onaylıdır. Sistem cilt üzerindeki batık kıllarda da etkisini en iyi biçimde göstermektedir. Ayrıca küçük boy spot başlıklarıyla dar alanlarda da tedavi imkânı sunmaktadır.

Diode Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanmaktadır?

Diode Lazer Epilasyon’da cilt yüzeyi lazer ışınları ile taranır. Dalga boyu 810 mm’dir. Ayarlanabilir modları sayesinde ince kıl yapısı olan bölgelerde de başarı ile uygulanabilmektedir. Diode Lazer deri altında Alexandrite Lazer’e göre daha derine ulaşabilmektedir ve tüm bölgelerde başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Ancak daha derin atışlarda ağrı artacağı için, cilt renginin açık ve kıl yapısının koyu olduğu bölgelerde Alexandrite Lazer tercih edilmektedir. Uygulama sırasında gözlere lazer ışınlarına karşı koruyucu gözlükler takılır. Kolay kullanım özelliğine sahip, esnek ve hızlıdır. Akıllı soğutma özelliğine sahiptir, jel ya da her hangi bir soğutucu kozmetik ürünü kullanmayı gerektirmez. Kıl dönmesi, batıklarda ve kıl kökü iltihaplanmasında tercih edilen bir yöntemdir.

Diode Lazer Epilasyon’a Başlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk seans öncesi kıllar traş edilmeden görülmelidir. Seanslara başlamadan en az 3 hafta öncesine kadar kılları kökünden alacak epilasyon ve depilasyon uygulamaları yapılmamış olmalıdır. Seanslara gelirken, kıllar fazla uzadıysa kesilerek kısaltılmadır. Ancak bütün lazer epilasyon süresi boyunca kılları kökünden alan bir işlemi yapılmamalıdır.

Hangi Cilt ve Tüy Tiplerinde Etkilidir?

Klinik çalışmalar ile Diode Lazer‘in tüm cilt tiplerinde olumlu sonuçlar verdiği kanıtlanmıştır. Hassas, nazik ve koyu cilt tipine göre de özel programlar sunmaktadır. Tüm kıl tiplerinde etkilidir. Zayıf tüylerde yüz, dekolte, eller, kollar gibi bölgelerde de çok etkilidir.

Lazer Epilasyon için Neden Birden Fazla Seans Gerekmektedir?

Lazer epilasyon cihazları sadece uygulanan bölgedeki aktif büyüyen tüylerin köklerine etki edebilmektedir. Kıl kökünün bir kısmı dinlenmede olduğu için tüm kıllar aynı zamanda uzamamaktadır. Bu nedenle 30-45 gün aralıklarla tekrarlayan uygulamalarla yeni çıkan kılların temizlenmesi gerekir. Çoğunlukla 30-45 gün aralıklarla yapılan ortalama 6 seans lazer uygulaması sonuç almak için yeterlidir.

İğneli Epilasyon Nedir?

İstenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın sağlıklı ve etkili yöntemlerinden biri iğneli epilasyondur. Bu yöntemin oldukça etkili olmasının nedeni kıl köklerinin iğne yardımıyla elektrik akımı kullanılarak yakılmasıdır. Kök hücresinin tamamen parçalanması kılların tekrar uzamasını engeller. İğneli epilasyon açık renk tüylerde ve ince tüylerde daha etkili olan bir epilasyon yöntemidir.

Lazer teknolojisi istenmeye tüylerden hayat boyu kurtulmayı garantilemez. Ancak iğneli epilasyon bu garantiyi verir. Garantili ve yan etkisiz kıllardan kurtulma yöntemidir. Epilasyon yöntemleri içinde ömür boyu garantili kesin olarak tüy-kıl sorundan kurtaran uygulamadır.

İğneli Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

İğneli epilasyon tüm vücut bölgelerine ve yüze yaptırılabilir. Diğer yöntemlere göre biraz daha zahmetlidir. Ancak bir daha asla bu sorunla uğraşmama imkanı sunar. Lazer kıl köküne ışın verirken iğneli epilasyon kıl köküne elektrik verir. Kılları sonsuza dek yok eden iğneli epilasyon profesyonel epilasyon uzmanları tarafından yapılmalıdır. Doğru şekilde doğru teknikle uygulandığında acı ve ağrı gibi olumsuz durumlar en aza indirilir.

İğneli epilasyonda acı hissedilmemesi için sınırlı uyuşturma ya da iğne ile anestezi seçenekleri de değerlendirilebilir. Ayrıca acısız ve ağrısız bir epilasyon için buz epilasyon hizmetimizi alabilirsiniz. Ömür boyu kıl-tüy sorunundan kurtulmak için tek garantili epilasyon yöntemi iğneli epilasyondur. İşinin ehli uzmanlar tarafından yapıldığında zahmetli olmaz. Sonsuza dek kıl aldırma sorunda kurtulmak istiyorsanız iğneli kalıcı epilasyon yöntemini tercih etmelisiniz.

İğneli Operasyon Kimler İçin Uygundur?

İğneli epilasyon; vücuttaki kıllardan kurtulma noktasında en verimli yöntemlerden biri olduğu için sıklıkla tercih edilir. Fakat bazı durumları olan kişilerin bu işlemi yaptırmaları tavsiye edilmez. Epilepsi hastalığı olan kişilerin, hamile kadınların, son derece hassas cilt yapısına sahip olanların ve açık yaraları bulunan kişilerin sağlıkları açısından iğneli epilasyon yaptırmaları tavsiye edilmez. Aynı zamanda diyabet hastası olan kişilerin, bu işlem öncesinde doktorlarından onay almaları gerekir. Egzama ve bu tür kronik cilt rahatsızlıkları olan kişilerin de yine doktorları tarafından onay almaları önemlidir. Kalp pili takılı olan, kanser hastaları, varis hastaları ve bulaşıcı hastalığı olan kişilerin işlem öncesinde mutlaka hekim onayı almaları istenir. Regl dönemi öncesindeki 2 ile 3 gün en hassas dönemler olarak bilinir. Bu süreç içinde cilt yüzeyi son derece hassas olur. Bu nedenle iğneli epilasyon için bu hassas dönemin geçmesinin beklenmesi tavsiye edilir. Bu özellikleri taşımayan ve bu detaylara sahip olmayan kişiler için iğneli epilasyon, oldukça başarılı ve faydalı bir yöntemdir.

İğneli Operasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bütün güzellik uygulamalarında olduğu gibi iğneli epilasyonun ardından da dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlar hem işlemden verimli sonuç alabilmek hem de sağlığı koruyabilmek açısından önemlidir. İşlemin ardından cilt, kısa süre içerisinde kendini onarmaya başlar. Bu süre zarfında hafif kızarıklıklar ve ufak şişlikler görülebilir. Bu durum tamamen geçicidir. İğneli epilasyon işlemi yaptırdıktan sonraki ilk 24 saat çok önemlidir. Bu 24 saat içinde cildin suyla temas etmemesi gerekir. İşlem sonrasında cilt daha duyarlı bir hale gelir. Bu nedenle güneşten gelecek olan zararlı ışınların etkilerinden de korunmak gerekir. Tam anlamıyla iyileşene kadar mümkün olduğu kadar, güneşe çıkmamak tavsiye edilir. Çıkma zorunluluğu varsa kesinlikle güneş koruyucu ürünler kullanılmalıdır. İğneli epilasyon sonrasında dikkat edilmesi gereken durumlar, aslında son derece basittir. Bütün bu süreç sona erdikten sonra ise cilt tam anlamıyla pürüzsüz bir hale gelir.